Concert d’Eva Gómez per al Dia de la Dona 2018

Alfafara_EVA-GOMEZ

ACTUACIÓ DE LA CANTAUTORA VALENCIANA A ALFAFARA

De les activitats preparades per al Dia de la Dona 2018destaquem l’actuació de la cantautora d’Almenara, Eva Gómez, al Patronat d’Alfafara, que tindrà lloc el 4 de març de 2018 a les 12:30h, on juntament amb la seua companya musical Laura Miñarro, podrem gaudir del seu nou treball “Cançons de Dona i Terra”, una barreja de música d’autor amb folk valencià que segur vos encantarà. L’assistència és gratuïta així que vos esperem a totes i tot!

QUI ÉS EVA GÓMEZ?

Eva Gómez és una cantautora, compositora i productoravalenciana que va començar la seua carrera musical l’any 1990 de forma totalment autodidacta al seu poble natal Almenara, a la província de Castelló.
Segons la pròpia autora, la necessitat de comunicar i d’expressar allò que sentia la va fer apassionar-se per la música, i als 12 anys, va començar a tocar la guitarra i a plasmar les seues primeres idees, que de seguida, van esdevindré les seues primeres cançons.
Poc després, Eva, va començar la seua aventura musical actuant a escenaris de tota España com a cantant. Aquesta experiència li va resultar molt apassionant, tant pel desenvolupament musical que va experimentar, com pel creixement personal que va sofrir. Encara que com diu ella “tot va començar sense saber com ni per què”, la carrera musical que sempre havia somiat des de jove ja s’havia posat en marxa, i ara sols quedava seguir.
En els anys següents es centraria en millorar la seua tècnica de guitarra i estudiar solfeig, sense deixar de banda la seua iniciàtica condició d’autodidacta que ja l’havia posat a la escena musical.

EVA GÓMEZ CANTAUTORA

Tot i no haver passat molt de temps, la primera versió de la cantautora que havia ensenyat tocant amb grup, prompte va canviar fins a la Eva Gómez actual.
Cap a la dècada dels 2000 va despertar la seua veritable identitat com a cantautora, produint-se també un veritable ‘boom’ de concerts entre els que destaquen actuacions a Elx, Granada, Madrid o València entre d’altres.
També cal destacar algunes intervencions a programes de ràdio com “Las mil y una” de Cadena Ser, “Esta es la tuya” de Cadena Dial, “El Sambori” o “Zero Set” de Radio Nou; o d’altres intervencions televisives, com entrevistes o actuacions, a cadenes com INFO TV, La Plana Baixa TV o Canal Nou.
Fruit de la seua vocació autodidacta, l’any 2003, decideix posar-se també amb al món de la producció i del so professional per “poder auto-produir els seus treballs musicals”. Així, va crear EGOSTUDIO-GRABACIONES, l’estudi, al que a dia de hui, segueix produint projectes propis com aliens.

L’any 2005 va marcar un punt d’inflexió en la seua carrera al conèixer, durant el Certamen de Músics i Artistes al Metro de València, a la seua companya musical actual Laura Miñarro. Juntament amb Laura, l’any 2006 inicia el projecte del que seria el seu primer disc “Código de Barras”, que voria la llum a començaments de 2009.
Des d’aleshores, Eva Gómez y Laura Miñarro es van interessar per instruments com el baglama (saz turc), el rebab afganès o el buzuki, que ràpidament van començar a prendre força dins de les seues cançons i melodies, ajudant a crear un estil propi i ben diferenciat acompanyat de la sonoritat de la música grega, de l’exotisme modal dels sons turcs i de la màgia de la música d’arrel afganesa.

EvaGomez-ConciertoLaura

DESACARREGA’T JA EL PROGRAMA D’ACTES DE LES XXXI JORNADES DE LA DONA D’ALFAFARA 2018

EL SEU TREBALL MUSICAL

Centrant-se amb l’estil d’Eva Gómez, els seus discs i les seues cançons transmeten un fresc so acústic combinat amb música d’autor i folk. Tot just, amb les influències d’altres cultures musicals, que han acabat de complementar i definir el seu estil actual.
Les lletres però, tot i estar composades en un to poètic, no deixen de banda temes de compromís social i comunicatiu. Redactades amb una visió natural, però sobretot, personal, que aporten una visió única del món que ens envolta.
Des del llançament del seu primer disc “Código de Barras” l’any 2009, Eva Gómez, ha auto-produït tres més:

  • “Llum a l’abisme del món” – Juny de 2013
  • “Entre la Terra i el Cel” – Setembre de 2013
  • “Cançons de Dona” – Març de 2016
  • “Cançons de Dona i Terra” – Directe

El primer d’ells, “Llum a l’abisme del món”, és un projecte que reuneix cançons i poemes esperançadors de l’Holocaust amb el que l’autora “convida a un viatge apassionant i emocionant a parts iguals. Trist de vegades, però sempre carregat de força.”

“Entre la Terra i el Cel” és un treball més senzill i concret, amb cançons de reivindicació social i un marcat caràcter que naix arrel d’un altre projecte que encara no havien acabat de  desenvolupar: “El Cel i les Formes del Vent”.

L’últim de la discografia està dedicat a la figura universal de la dona. Així, “Cançons de Dona” es un recull de melodies i estrofes dedicades a la dona en diferents contextos socials i històrics. Però també reivindicant la igualtat de gènere i la lluita contra el maltractament masclista.

Junt amb el seu treball previ neix la gira en directe que actuarà a Alfafara el pròxim 4 de març amb el nom de “Cançons de Dona i Terra”.

COMPROMÍS MÉS ALLÀ DE LA MÚSICA

D’altra banda, Eva sempre ha volgut transmetre l’autèntic esperit de la música no sols amb els que escolten les seues cançons, sinó amb molta més gent.

Per això, l’any 2013 va posar en marxa una iniciativa didàctica al col·legi del seu poble, Almenara, anomenat “SER CANTAUTORA: això de fer cançons”. Una senzilla dinàmica de grup en que fomenta la participació de l’alumnat interactuant amb la música mentre van descobrint què es un cantautor, com es fa una cançó, quines parts la composen i fins i tot creant una pròpia al final del taller.

També amb el seu treball “Cançons de Dona”, la cantautora valenciana posa en el punt central a la figura femenina per denunciar la greu situació de maltractament de moltes dones en l’actualitat, i fomentant també, què la situació de la dona ha de ser d’igualtat plena davant l’home. A continuació vos deixem un vídeo directe de la seua cançó “Dona” que forma part del disc “Cançons de Dona”.

Podeu encontrar més informació al seu web www.evagomez.com

 

Share This