965 510 082 - Plaza España, 1, 03838 Alfafara (Alicante) alfafara@alfafara.es

Pericana

Ingredients

  • Pebrots secs de la temporada.
  • Bacallà (un lomito).
  • Bon oli d’oliva.

Preparació

Pas 1:

– Es fregeixen en abundant oli els pebrots. És important aixafar-los amb l’escumadora en tirar-los a la paella, per tant és aconsellable no fregir mes de dues alhora.

– Es deixen daurar, però ull! són molt delicats i no han de cremar-se ni quedar alguna cosa crus doncs llavors no es tornen cruixents.

Pas 2:

– Es deixen refredar bé, mentrestant es rosteixen les molles del bacallà a la flama, si hi ha brases molt millor. S’esmolla tan bé com sigui possible, a continuació es trituran bé els pebrots i es barregen amb el bacallà, s’afegeix abundant oli d’oliva i aquesta llest per menjar.

 

La variant il·licitana és que en lloc de pebrots ho fan amb ñoras.

Pin It on Pinterest

Share This