Es convoca el 1er Concurs de Pintura Ràpida i lliure de Gran format en el municipi d’Alfafara (Alacant) i dirigida a tots aquells artistes interessats. El concurs tindrà lloc durant el festival “ART-FAFARA” i l’organització col·locarà en diferents zones de l’esdeveniment, 12 llenços de 160x180cm perquè 12 artistes puguen pintar-los durant tot el cap de setmana del 4 i 5 de Juny i durant el transcurs de l’esdeveniment. Tant la temàtica com la tècnica seran lliures. Els artistes seleccionats podran gaudir d’una experiència única en un ambient artístic, amb tallers, estands relacionats amb l’art i la cultura, música en directe, i una gran oferta gastronòmica amb llocs de menjar i activitats culturals paral·leles per a tota la família.

El concurs tindrà una dotació econòmica per al guanyador de 500€.

PROCEDIMENT

Els artistes interessats que vullguen participar, enviaran un PORTFOLIO de treballs artístics prèviament realitzats (no cal que siga pintura) . El Portfolio haurà de ser en format digital i enviat per email. En l’email poden anar imatges o fotos soltes, arxius PDF o enllaços web. Ha de ser enviat abans del 23 de maig a les 12 hores. Posteriorment, un jurat seleccionarà 12 artistes que assistiran el cap de setmana del 4 i 5 de Juny per a realitzar les obres in situ. L’organització es reserva el dret de donar un 25% de les places per a la promoció i difusió d’artistes locals. El guanyador del consurs serà per votació popular. Es posaran urnes en diferents punts de l’esdeveniment perquè els assistents a l’esdeveniment puguen votar. Al final de l’esdeveniment, el dia 5 de juny a la vesprada i com a colofó i tancament, tindrà lloc l’extracció i recompte de vots per a conéixer el nom del guanyador. Al qual se li farà entrega del premi.

A més el cap de setmana següent, l’11 de Juny es realitzarà una exposició amb les obres acabades. Les obres podran estar a la venda si l’artista dóna el seu consentiment a l’organització. I l’Ajuntament d’Alfafara com a organitzador, es reserva el dret prioritari en l’adquisició de les obres que considere i que estiguen en venda. Una vegada acabada l’exposició, els artistes podran arreplegar les seues obres en propietat.

BASES

1. PARTICIPANTS

Podran participar totes les persones interessades sense distinció d’edat, nacionalitat o residència.

 

2. TEMÀTICA I TÈCNICA

Els i les participants disposaran de llibertat per a triar la temàtica. S’admetran totes les tècniques i procediments pictòrics, així com tendències o corrents estètiques, ja siga figuratiu o abstracte.

Tot el material per a pintar anirà a càrrec dels artistes.

 

3. DIMENSIÓ DE LES PINTURES

Les dimensions de l’obra seran de 160×180 cm.

 

4. PRESENTACIÓ I TERMINI D’ADMISSIÓ

El Portfolio a presentar serà enviat a l’email turisme@alfafara.es posant en l’assumpte de l’email “PINTURA RÀPIDA”. El termini de presentació anirà des de la publicació de la convocatòria fins al 23 de maig a les 12 hores (hora peninsular).

 

5. SELECCIONATS

Els artistes seleccionats, tindran dret a consumicions gratis durant els dos dies de l’esdeveniment a més d’optar al premi final i la possibilitat de poder vendre les seues obres.

 

6.JURAT

Correspondrà a l’Alcaldia-Presidència la designació dels integrants del jurat. El jurat estarà compost per personalitats de reconeguda rellevància en el camp de l’art i la seua decisió serà inapel·lable. El jurat quedarà facultat per a resoldre les qüestions no previstes en estes bases, la modificació de les quals mai podrà ser causa d’impugnació. El jurat s’encarregarà de realitzar la selecció prèvia dels artistes que participaran en l’esdeveniment, però l’assignació del guanyador final es realitzarà baix votació popular com a colofó final de l’esdeveniment.

 

7. PREMIS

Es concedirà un únic premi de 500€ a l’artista guanyador.

Sobre l’import del premi s’efectuaran les retencions fiscals vigents que procedisquen. El premi es farà efectiu al conéixer el nom del guanyador després del recompte de la votació popular.

Les obres finalistes es podran posar a la venda en la sala d’exposicions el cap de setmana posterior a l’esdeveniment ART-FAFARA, el dia 11 de Juny i durant 4 setmanes amb el preu indicat pels autors, els quals obtindran un 80% del valor de la venda. L’Ajuntament d’Alfafara es reserva el dret prioritari de compra de les obres.

 

8. A TINDRE EN COMPTE

El fet de participar en el certamen suposa que els concursants accepten plenament les bases. L’incompliment d’alguna d’estes bases donarà lloc a l’exclusió de la persona autora i les seues imatges de la convocatòria o el premi.

En cas d’existir dubtes o discrepàncies en la interpretació de les bases, l’Ajuntament es reserva el dret a la interpretació, atenent a la finalitat per a la qual s’ha creat esta convocatòria.

 

9. CONTACTE AJUNTAMENT D’ALFAFARA

Per a més informació o dubtes, cridar al telèfon:

965 510 082

de 9:30 h a 13:30 h i de dilluns a divendres.

A l’ email:

turisme@alfafara.es

____________

Descàrrega les bases en PDF

 

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

Responsables Ajuntament d’Alfafara. Finalitat Tramitació de procediment i actuació administrativa en relació a la convocatòria. Legitimació Compliment d’una missió realitzada en interés públic o en l’exercici de poders públics atorgats a esta Entitat. Destinataris Se cediran dades, si és el cas, a altres Administracions Públiques i als Encarregats del Tractament de les Dades. No hi ha previsió de transferències a tercers països. Drets Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com consta en la informació adicional.

 

 

Share This