Alfafara amplía las ayudas a las familias con niños en el colegio

Les bonificacions ja existeixen per als qui s’instal·len en la localitat però es faran extensives a tots els escolars.

L’Ajuntament d’Alfafara ha ampliat les ajudes que ofereix a les famílies amb xiquets escolaritzats en la localitat. El Butlletí Oficial de la Província (BOP) va publicar fa uns dies l’aprovació definitiva de la nova ordenança que regula aquestes ajudes, l’objectiu final de les quals és lluitar contra la despoblació, i que a partir de 2022 s’estendran a tot l’alumnat de l’aulari Álvarez Pons d’Alfafara, que forma part del col·legi rural agrupat (CRA) Mariola-Benicadell. Fins ara aquests beneficis només es concedien en empadronar-se en el municipi i matricular als fills en el centre.

Així, una vegada entre en vigor l’ordenança tots els alumnes de l’aulari d’Alfafara estaran exempts de pagar durant dos anys les eixides escolars d’un dia que realitzen, i a partir de llavors únicament pagaran el 50%, a més de rebre 50 euros per a material escolar. Tampoc abonaran durant dos anys la quota de l’AMPA, i podran tindre menjador i activitats extraescolars fins a les cinc de la vesprada gràcies al cuidador que ja treballa en el centre.

L’alcalde d’Alfafara, Toni Cloquell, explica que s’ha decidit ampliar les ajudes a totes les famílies amb xiquets escolaritzats en la localitat perquè «tan important és que vinga gent com que la que ja tenim no es vaja». A més, considera que l’existència d’aquestes bonificacions pot ser un al·licient més perquè famílies d’altres poblacions pròximes es plantegen matricular als seus fills a Alfafara, juntament amb els beneficis que de per si mateix comporta l’escola rural quant a ensenyament quasi personalitzat i de contacte amb l’entorn. L’aulari compta ara mateix amb 27 alumnes.

Enllaç a la notícia completa: https://www.informacion.es/alcoy/2021/02/08/alfafara-amplia-ayudas-familias-ninos-34277780.html