El Pinet – Casa Rural

La CASA RURAL “EL PINET” és una masia de principis del segle XVIII, amb més de seixanta hectàrees de terreny, entre muntanya, terreny de cultiu i oliveres. Antiga residència d’estiu de Sra. Mª Luisa Gil-Dolz del Castellar i Catalina (que tenia el titule de Marquesa i era filla dels Comtes D’Albalat i Els Sorells, a la porta principal es pot apreciar l’escut), àvia de l’actual propietari. Està enclavada al parc natural de la Serra Mariola molt coneguda per les seues fonts i per la gran varietat de plantes medicinals i aromàtiques que en ella podem trobar.

En la masia s’ha rehabilitat d’una banda l’habitatge dels amos, que vivien de cuidar les terres, en la qual hi ha 3 habitacions dobles i una triple, totes amb bany a l’interior, calefacció central. Se’ls ha posat el nom de muntanyes de la zona que són Mariola, Aitana, Montcabrer, La solana. Aquesta part disposa també d’una sala d’estar amb ximenera, un saló menjador, una cuina per al cas de llogar-se sencera i un pati interior. S’ha conservat l’estructura original, el pis de fang amb més de 200 anys, i l’antic forn de llenya. Es lloga sencera o per habitacions.

L’altra part (o PINET II), és un xicotet apartament que es lloga en conjunt disposa de 3 habitacions dobles, dos banys, una xicoteta cuina menjador, una saleta d’estar amb ximenera de llenya, i calefacció central i terrassa a l’exterior. Aquesta part era l’habitatge del cotxer, on aquesta la sala d’estar, era la cotxera on es guardava el cotxe de cavalls, i la cuina actual conserva el mateix banc que la cuina del cotxer.

En total la capacitat de les dues parts és de 15 places. Disposa d’una barbacoa en l’exterior i piscina. Actualment s’està treballant en la rehabilitació de les antigues quadres, convertint-les en sala de reunions.

La masia aquesta envoltada per 5 hectàrees de pineda i xiprers centenaris, es troba a 1,5 Km. del nucli de població més pròxim que és Alfafara, la qual cosa garanteix una tranquil·litat absoluta. A 25 Km. es troba la ciutat d’Alcoi , famosa per les seues festes de moros i cristians. A 90 Km. Alacant, 95 Km. de València, 330 Km. de Madrid i 450 Km. de Barcelona.

Dins de la propietat del Pinet, es troba un molí rupestre amb més de 800 anys d’antiguitat (encara que la data no s’ha pogut concretar amb exactitud) es creu que és d’època morisca, aquesta excavat en la roca dins d’una cova , el seu funcionament era per la força de l’aigua, i uns metres abans d’arribar a ell, es pot apreciar la presa que s’havia construït per a acumular l’aigua i canalitzar-la fins al molí. També es poden visitar les caves o pous de neu, declarats Patrimoni de la humanitat per la UNESCO. S’organitzen per a grups i prèvia reserva, visites a una plantació de plantes aromàtiques i una destil·leria. On s’extrauen les essències d’aquestes plantes que posteriorment serviran de principis actius per a laboratoris farmacèutics i cosmètics.

 

Poden consultar les tarifes en la web:

https://www.elpinet.com/

Telèfons de reserves: 965 51 01 41, 965 52 90 39, 605 96 08 88 / 7