Medi Ambient amplia la prohibició de cremes fins al 29 d’octubre

La conselleria prolonga aquesta restricció per la falta de pluges i les altes temperaturas en tota la Comunitat

La Conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha ampliat la prohibició de cremar fins al 29 d’octubre. La falta de pluges i les altes temperaturas són dos dels motius pels que l’administració autonómica ha decidit prolongar dues setmanes més la restricció per tal d’evitar incendis forestals.

La directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, firma una resolución (que s’ha publicat hui al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana) en la que especifica que en la resolución dictada el passat 12 de maig es va “establir el periode de restricció de cremes  en el qual no es podien autoritzar cremes agrícoles entre l’1 i el 16 d’octubre, exceptuant només aquelles accions o activitats contemplades en els plans locals de cremes amb regulació especial per al periode comprés entre l’1 de juliol i el 30 de setembre”.

En relació amb aquest escrit i “vista l’absència acumulada de precipitacions, acompanyada d’elevades temperatures de les últimes setmanes, i que no es preveuen canvis en els propers dies, és pel que s’estima que les condicions de perill d’incendis no ha remès prou i que, amb vista a aconseguir una més eficaç prevenció dels incendis forestals en les muntanyes o terrenys de la Comunitat es creu convenient ampliar el periode de restricció de cremes”.

Així que fins al 30 d’octubre no es podrà cremar en els terrenys forestals, en els continguts o amb una proximitat menor de 500 metres d’aquells, la crema de marges de cultiu o restes agrícoles o forestals així com la crema de canyars, canyissars o matolls, segons s’especifica a la resolució.

Per últim, des de Medi Ambient també subratllen que queden suspesos els plans locals de cremes i les autoritzacions nominatives des del 16 fins al 29 d’octubre.

Share This