Més de 40 persones recorren el Pantanet i les Coves de l’Arena d’Alfafara en la Volta a la Mariola

volta-a-la-mariola-alfafara

Alfafara aplega més de 40 excursionistes per l’edició de tardor de la Volta a la Mariola

La Volta a la Mariola va fer una parada el passat dissabte en Alfafara per mostrar el Pantanet i les Coves de l’Arena. Quaranta cinc persones van recórrer els més de 5 quilómetres de la ruta que uneix el casc urbà amb aquest paratge natural, situat al nord del terme municipal.

L’excursió es va iniciar des de la plaça d’Espanya, front a l’Ajuntament, per seguir per la via de l’antic tren Xitxarra, i en paral·lel al barranc, fins arribar al riu Pantanet. A continuació, el camí va portar als participants fins al molí, una construcció situada prop del riu, que data del segle XVII i que va servir per moldre el gra. Una senda va conduir als assistents fins la part alta del Pantanet on van fer una parada per esmorzar.

Rere el recés, es va reprendre la marxa fins a les Coves de l’Arena. Els excursionistes van conèixer aquestes cavitats de terra argilosa, de les que es desconeix quin era la seua utilitat així com la construcció, tot i que es pensa que es van formar per l’erosió del vent i de l’aigua.

volta-a-la-mariola-alfafara-2018-5

 

La caminada va seguir per els camps de Carbonell, passant per la Solana i per la via, de nou, tornada al poble. Així es va completar una edició més de tardor de la Volta a la Mariola, organitzada per l’associació Serra de Mariola i l’Ajuntament d’Alfafara, que va permetrer als visitants –procedents d’Alacant, Alcoi o Bocairent- conèixer aquest patrimoni natural alfafarenc.

Share This